Colors al jardí

Amb l’arribada de la calor, és inevitable passar llargues hores als espais exteriors de les nostres llars. Per això, volem posar èmfasi en la importància de combinar els colors d’aquests espais, és a dir, els colors al jardí o a la terrassa. Des de Pintallar, ens enfoquem a crear un ambient exterior homogeni, tenint en compte l’estil de la decoració, la mida de l’espai i la il·luminació.

Si busques mantenir un ambient natural i relaxant, la millor opció a l’hora de pintar les parets exteriors són els tons naturals; inspirats en la natura, com ara el verd suau, el blau cel o el beix. Aquests colors al jardí realcen la sensació d’harmonia amb l’entorn exterior.

Una altra opció són els colors neutres, com ara el blanc, el gris claret o els colors crema. Aquests tons són neutres i molt fàcils de combinar amb els colors de l’ambient, les plantes i els mobles. Tot i així, cal tenir en compte que d’aquesta manera és més fàcil que es percebin els desperfectes a les parets.

D’altra banda, els tons càlids, com el groc suau, el préssec o el terracota aporten una sensació de calidesa a l’espai exterior. Aquest tipus de colors al jardí són ideals per a zones amb poca llum natural. Una altra opció són els colors frescos, com ara el blau clar o el verd aigua, que poden ser ideals per crear ambients tranquils i relaxants.

A l’hora de triar quins colors fer servir a les parets del jardí, cal tenir en compte la il·luminació i l’orientació de l’espai. El més important és que els tons combinin amb l’estètica general de l’espai, tant de la llar com del jardí.