Quin és el millor color per la teva piscina?

Si busques informació per escollir la pintura o el revestiment de la teva piscina, has de saber que la tonalitat pot tenir efecte sobre el color de l’aigua, el confort i com s’integra en l’entorn.

Com si es tractés de qualsevol ambient de la casa, els colors per a piscines posseeixen una gran influència en la percepció del lloc. A continuació et suggerim alguns punts que has de tenir en compte per triar el color adequat.

Si la teva piscina està a l’exterior o és interior
Un punt clau, si tens un safareig en un jardí exterior o per contra, d’interior, la intensitat de la llum del sol afecta en la percepció del color de la pintura o revestiment. Els colors es veuran més clars i intensos en exteriors. I per contra, més foscos i tènues en interiors, el que impacta directament en el color de l’aigua.

Segons la il·luminació artificial
Les llums a l’interior i al voltant de les piscines fan que cobrin vida i un gran color en hores desproveïdes de llum solar. Els focus LED per a piscines de color blanc destaquen la tonalitat original del revestiment. D’altra banda, els focus multicolor o RGB, poden crear diferents escenaris de diversos colors, però es veuran afectats per la claredat o to de la pintura de la piscina. En aquests casos els colors clars reflecteixen millor les diverses tonalitats projectades per la llum dels focus.

Segons la profunditat
El color de l’aigua canvia d’acord amb la profunditat, degut a que els rajos de llum es veuen atrapats per l’aigua i penetren cada vegada menys a mesura que descendeixen. Com més profunda sigui lluirà més blavosa o verdosa en condicions normals.

Encara que la pintura o revestiment sigui blanc, el color en zones profundes serà més fosc, encara que en algunes zones pandes sigui cristallina. Has de tenir en compte que amb tonalitats fosques potser no vegis el fons clarament.

Els colors, enlluernament i els reflexos
La tonalitat de fons també farà que l’aigua reflecteixi més o menys. És per això que els tons lluminosos o clars es destaquen i fan veure l’aigua transparent, en contrapartida solen produir enlluernament pel reflex del sol, especialment a les zones poc profundes i en exterior. Alguns exemples són el blanc, la sorra i el gris gel.

D’altra banda, les tonalitats cada vegada més fosques creen un efecte mirall, reflectint el cel, l’entorn, o el sostre si es tracta d’interiors. Això de vegades dificulta veure altres persones sota de l’aigua, per exemple, el negre, blau marí o verd fosc. Clars i obscurs, cadascun tenen els seus avantatges i desavantatges que han de ser considerades.

Segons l’entorn
No cal oblidar-se de que una piscina també és un element decoratiu, i no ha de desencaixar en el lloc on es troba. Per integrar-la amb la decoració en un ambient interior o que formi part dels colors del jardí en exteriors.

Tens l’opció de destacar-la o d’integrar-la en l’escenari segons els teus gustos. Per destacar-la s’ha d’escollir una tonalitat clara, intensa i fora del comú. Una piscina integrada en un ambient natural probablement no llueixi colors intensos, ni tampoc el clàssic blau de sempre. Pel contrari, tindrà tons naturals o neutres com sorres, grisos o verds.

Triar el color d’una piscina no ha de ser una decisió que es prengui a la lleugera. Ja sigui un revestiment en pedra, mosaic o simplement pintura, has de saber com donar el toc especial a aquest lloc en el teu jardí. Clar que és molt més important escollir el color en un revestiment permanent que una simple pintura que pot ser renovada any rere any.